Hoopcommunicatie Advieskracht

Interim capaciteit

Ik ondersteun strategieontwikkeling en geef communicatieadvies bij veranderingen of reorganisaties.  Van plan tot en met de uitvoering regel ik de interne en externe communicatie. Als adviseur, teamcoach,  interim leidinggevende of degene die zelf zorgt dat de teksten en communicatiemiddelen er komen.

 

Communicatietrainingen

In mijn trainingen staat verbinding centraal. Of het nu gaat om vaardigheden of vakinhoud. Ik train en coach organisaties, teams en medewerkers in communicatieve vaardigheden, zoals interpersoonlijke communicatie, feedback geven, adviesvaardigheden, in verbinding blijven of plannen schrijven. En omdat een goede adviseur ook de juiste inhoud meebrengt, coach ik communicatieteams of medewerkers inhoudelijk door bijvoorbeeld plannen tegen te lezen, theoretische handvatten te bieden voor een goed advies of een aanpak meetbaar te maken.

Verbindende bijeenkomsten

Wanneer teams de eigen samenwerking of effectiviteit onder de loep te nemen, help ik de vorm en inhoud hiervoor te vinden. Ik ontwerp en begeleid bijeenkomsten voor teams die samen zoeken naar nieuwe wegen of bestaande problemen willen bespreken. Van visie tot samenwerking, van zichtbaarheid tot doelstelling. Soms ontwerp en begeleid ik alleen een (start)bijeenkomst, vaak denk ik mee over het hele proces waarin teams van A naar B willen bewegen.

Visieontwikkeling en professionaliseren

Een professioneel communicatieteam heeft een visie op de eigen bijdrage aan de organisatie. Die visie is de leidraad voor het dagelijks werk.
Zo’n visie, strategie of plan opstellen doe je samen met het team. Dat levert medewerkers op die weten wat zij bijdragen aan de organisatie en dat ook doorleefd hebben. Die een jaarplan kunnen schrijven én de ruimte zien om van het jaarplan af te wijken.

Groeipad

Als het plan er ligt, begint het echte werk. Soms kan een team zelfstandig met een visie of plan aan de slag. Vaak is er nog even ondersteuning nodig. Inhoudelijke coaching, opleidingstrajecten of teamtrainingen op vaardigheden of vakinhoud kunnen een communicatieteam het gewicht geven dat de organisatie nodig heeft.

SONY DSCMet hoopcommunicatie ondersteun, coach en train ik individuele communicatieprofesionals en teams. Dat doe ik zelf of in samenwerking met collega’s die op maat de opleiding of ondersteuning bieden. Zodat de communicatieafdeling kan laten zien waar zij voor staat. En de communicatieprofessionals kunnen vertellen hoe zij bijdragen aan de communicatievraagstukken binnen of buiten de organisatie.